dobrovolný svazek obcí

I v roce 2024 vyhlásil Liberecký kraj dotační Program obnovy venkova, který je primárně určen pro venkovské obce a mikroregiony na území Libereckého kraje.

Mikroregion tak opět využije šanci na získání dotace z Programu obnovy venkova na nákup další společné techniky, o kterou je z řad obcí největší zájem. Nakoupením dalších několika kusů techniky chceme našim obcím zajistit snazší dostupnost techniky, kterou během sezóny postrádají.

Na základě usnesení zástupců členských obcí mikroregionu bylo i v letošním roce požádáno o dotaci na společný projekt ” Nákup společné techniky a vybavení pro MIKROREGION ČESKÝ RÁJ”, jehož obsahem je  nákup  komunální techniky a zařízení pro kulturní a společenské akce.

Z komunální techniky bude zakoupen např. akumulátorový křovinořez, žací traktor, nádoby na zimní posyp a pro podporu kulturního života v obcích mikroregion zakoupí party stan a pivní sety.

Odhadované náklady na projekt činí 800 tis. Kč a kraj jsme požádali o dotaci ve výši 50%.

Velice si vážíme možnosti požádat o dotaci právě ve výše uvedených oblastech rozvoje venkova. Díky Programu obnovy venkova máme možnost zrealizovat společné projekty a snížit tak finanční zátěž mikroregionu na jejich realizaci.